Historie

Historie van de Club van 100.

Door de successen van Twedo (zondag) in de jaren 70 ( zie foto) heeft dhr. Hans Kalter de Club van 100 Twedo zondag opgericht. Dhr. Kalter was bij Twedo werkzaam als verzorger van het eerste elftal in deze jaren. Dhr. Kalter is begonnen met circa 25 leden en eind jaren 70 waren dit circa 45 leden. 

 

 

Men had als voornaamste doel om de beschikbare gelden te besteden aan materialen en hulpmiddelen ten goede van het eerste elftal. Dit elftal kwam door de vele promoties per jaar op een hoger niveau te spelen. O.l.v. trainer Luuk Gerdes werd vanuit de vierde klasse uiteindelijk de eerste klasse KNVB gehaald met hoofdzakelijk eigen jeugd.
Wanneer men lid was geworden van de club van 100 kreeg de sponsor een paarse insigne met opschrift “Club van 100 “. Ook nu nog zijn er diverse supporters welke nog steeds vol trots dit speldje in hun bezit hebben. 
Zoals u kunt zien hebben wij ook gemeend om iets tastbaars te laten maken als aandenken van de Club van 100. Wij hebben prachtige blauwe insignes laten maken naar voorbeeld van de oude Club van 100. Dit insigne wordt alleen uitgegeven aan de huidige en nieuwe sponsoren.

Na de succesvolle voetbaljaren volgden de bekende 7 magere jaren bij Twedo, in deze periode verdween de Club van 100 langzaam uit beeld bij Twedo. Dit gebeurde mede omdat dhr. Kalter de vereniging Twedo verliet en actief werd bij de BVO Emmen waar hij actief werk verricht in het sponsor gebeuren. Leuk is dan als wij anno 2002 op de website van de BVO Emmen en in het dagblad van het Noorden lezen dat dezelfde heer Kalter wordt gehuldigd, voor zijn inzet voor de BVO Emmen, door bondsvoorzitter Sprenger van de KNVB. ( Zie bijlage) 

Door de successen (promotie derde klasse) van de selectie van 1997 o.l.v. trainer Bennie Kracht werd de Club van 100 nieuw leven ingeblazen door enkele oud voetballers, met als start circa 45 leden. Anno 2002 is er opnieuw een jonge groep spelers o.l.v. trainer Jan Vos en weer lijkt het succes te komen bij Twedo. Door dit succes zijn er op dit moment circa 140 leden dus mogen wij spreken van een redelijk tot zeer goede achterban bij Twedo. Bijlage dhr. Kalter.

Website BVO Emmen.

Bondsvoorzitter Jeu Sprengers huldigt Hans Kalter

25-03-2002

SJTD-bestuurslid Hans Kalter is in het kader van "Vrijwilligers-ontmoeten-vrijwilligers" eregast van de KNVB bij de oefeninterland tussen Nederland en Spanje op 27 maart in stadion Feijenoord. Op die dag zal bondsvoorzitter Jeu Sprengers hem huldigen voor zijn belangenloze inzet als sponsorwerver van BVO Emmen.

Vanaf de start van het betaald voetbal is Hans Kalter als vrijwilliger betrokken bij de betaald voetbalorganisatie Emmen. Zijn hart ligt bij de commerciële afdeling. Sinds zestien jaar verzorgt hij de advertenties bij de wedstrijdaankondiging en de werving van sponsoren voor de Stichting Jong Talent Drenthe. Ook is hij verantwoordelijk voor de organisatie en de verspreiding van het Emmen magazine. 

Bij grote evenementen zet de KNVB op basis van een thema een elftal vrijwilligers in het zonnetje vanwege hun verdiensten voor hun club. Het centrale thema bij de wedstrijd tussen Nederland en Spanje is "sponsorwervers".De vrijwillige sponsorwervers die door een ieder voorgedragen konden worden, zijn afkomstig uit alle hoeken van het land. Het management betaald en amateurvoetbal hebben het definitieve elftal vastgesteld bestaande uit negen vrijwilligers uit het amateurvoetbal en twee vrijwilligers uit het betaald voetbal. De vrijwilligers krijgen voorafgaand aan de wedstrijd een rondleiding, een workshop sponsorwerving en een buffet aangeboden. Tot slot kunnen zij de wedstrijd bijwonen vanuit een skybox. 

Wij hopen dat Hans Kalter een geweldige dag heeft gehad. 

Mochten er nog ( oud ) leden zijn met leuke (oude ) foto’s dan willen wij die graag gebruiken voor onze website. Laat het ons even weten wij komen ze graag halen. Natuurlijk willen wij Tinus Wiegers bedanken voor het beschikbaar stellen van zijn “archief". 

Met vriendelijke groeten, Namens de Club van 100 

Wim Berendsen / Mettinus Doldersum / Jan Geerlings / Andre Mulder / Edwin Rotman / Hans Visscher / Fokke vd Zwaag

Hier volgen nog wat historische foto's. 

Aanvullende gegevens